Boerderijlessen en boerderijfeestjes

Mededeling: Vanwege de coronamaatregelen worden er in 2021 geen boerderijlessen en feestjes georganiseerd.

 

Boerderijeducatie

Met je klas naar de boerderij voor een echte boerderijles! Op de boerderij is veel te zien en te beleven en daar kun je veel van leren. Het doel van de boerderijlessen is kinderen te laten ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en ze te laten onderzoeken wat er leeft en groeit op de boerderij. Voor basisschoolklassen verzorgen we drie verschillende lessen. Voor groep 3 en 4 is een les ontwikkeld die gericht is op dieren en dierlijke producten. De les voor groep 5 en 6 gaat over de herkomst van ons voedsel. Hierbij komen zowel dierlijke producten als groenten en fruit aan bod. Groep 7 en 8 gaat zelf onderzoek doen op de boerderij en zelf een mening vormen over diverse aspecten van de boerderij.

Boerderijeducatie wordt in het voorjaar en najaar gegeven, inschrijven kan het hele jaar door. Inschrijven kan via www.boerderijindekijker.nl of stuur een mail naar de zorgboerderij.

In overleg kunnen lessen op maat gemaakt worden voor andere groepen en groepen van het speciaal onderwijs.

Boerderijfeestje

Je verjaardagsfeestje vieren met je vrienden of vriendinnen op een boerderij! Dat kan bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg. Zoek je cadeautjes in het hooi of tussen de dieren, daarna dieren voeren, ponyrijden op onze Shetlandpony’s en Oud-Hollandse spelletjes, zoals zaklopen, aardappelrace, touw trekken etc. Je kunt ook kiezen om boerengolf te doen in de boomgaard.  Of doe je liever een speurtocht, en leer zo ook nog over de koeien! Na het boerderijfeestje kun je bij ons blijven eten, cafetaria Peet maakt lekkere patat en zit tegenover de boerderij (lekker makkelijk!) www.eetbijpeet.nl. Feestjes kun je op de boerderij vieren van april t/m oktober.