Boerderijwinkel

Welkom bij boerderijwinkel Nieuw Toutenburg. Met de producten uit onze gezellige boerderijwinkel willen we u het boerenleven laten beleven. Kom eens kijkje nemen in onze winkel en op het erf!

LET OP: vanaf heden zijn we op woensdag gesloten!

De boerderijwinkel is een onderdeel van onze zorgboerderij. Onze deelnemers zijn betrokken bij alle processen op de boerderij, van het verzorgen van de dieren en het werk in de groentetuin tot het verwerken van de oogst en de verkoop van de producten.

Groenten en fruit

De groenten en fruit dat in de winkel wordt aangeboden is zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen geteeld. De groenten worden in onze groentetuin van 6000 m2 gekweekt. Naast de bekende groentesoorten als sla, sperziebonen en wortels verbouwen we Oudhollandse groentesoorten. Hierbij valt te denken aan tuinbonen, verse doperwten, snijbiet, schorseneren en pastinaak. Wij kunnen u adviseren over de bereiding van gerechten waarin deze groenten gebruikt kunnen worden! Het zachtfruit, zoals bramen, bessen en frambozen, wordt gekweekt in onze fruitgaard. Daarnaast kweken we aardbeien in de tuintunnel.

Omdat wij onze producten op een duurzame wijze kweken, werken we voornamelijk met seizoensgroenten. Hierdoor verkopen we (bijna) jaarrond groenten en bieden we in ieder seizoen andere groenten aan.

Limousin rundvlees

Geen boerderij zonder koeien! Onze koeien zijn zuivere Limousins, een runderras dat bekend staat om de goede kwaliteit van het vlees. De koeien lopen in de zomerperiode in het land en staan in de winter op stal. De kalfjes blijven bij hun moeder, vaak langer dan 6 maanden. Het vlees van onze koeien is te verkrijgen in de winkel. Op deze pagina vindt u meer informatie over onze koeien.

Streekproducten

Naast onze eigen producten bieden we streekproducten aan, die op een duurzame en/of biologische wijze geproduceerd zijn. Voorbeelden van deze producten zijn boerenzuivel en boerenkaas van de Kopermolen uit Stoutenburg, appels en peren van Westeneng uit Zeist, biologisch kippenvlees van Polderhoen uit Lelystad, biologische aardappels van de Zonneboog uit Lelystad, fruitsappen van Boer Erik uit Loenen aan de Vecht, honing uit Maartensdijk van meerdere imkers, kruidenthee van Agnes kruiden uit Maartensdijk, chocola en slagroomtruffels van Olala uit Dordrecht en fair trade producten van de wereldwinkel in De Bilt.

Cadeau pakketten

Van deze mooie producten maken we leuke (kerst)pakketten! Leuk om cadeau te geven. In de winkel kunt u kiezen uit verschillende pakketjes en uiteraard kunt u ook een pakket in de winkel laten samenstellen naar eigen smaak.

Openingstijden boerderijwinkel:

Maandag:           09.00-17.30 uur
Dinsdag:            09.00-17.30 uur
Woensdag:         GESLOTEN
Donderdag:        09.00-17.30 uur
Vrijdag:              09.00-17.30 uur
Zaterdag:           09.00-17.00 uur