Limousin rundvlees

Op de zorgboerderij verkopen we Limousin rundvlees. Het vlees is afkomstig van onze koeien. Dit ras staat bekend om zijn goede vleeskwaliteit. Het vlees van de koeien is in onze boerderijwinkel te koop. Zowel portieverpakkingen als vleespakketten. Vul het contactformulier in voor meer informatie over de vleespakketten.

Scharrelkoeien

De koeien en kalfjes lopen in de zomerperiode in onze weides en in natuurgebieden rond Maartensdijk. Het zijn echt scharrelkoeien die heerlijk rundvlees leveren! In de winterperiode verblijven de koeien op de zorgboerderij en worden de kalfjes geboren. De kalfjes blijven bij de koe, vaak langer dan zes maanden.

Natuurbeheer met de koeien

Een van de gebieden die we beheren ligt in het natuurgebied de Oostelijke Vechtplassen bij Tienhoven. Dit is een gebied met een zeer gevarieerde natuur die uniek is voor Europa. Klik hier voor een mooie film van het gebied. Dit gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten, meer informatie over onze samenwerking in dit gebied kunt u via de volgende link vinden: http://www.natuurmonumenten.nl/van-boer-naar-natuurondernemer