Dagbesteding

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg biedt kleinschalige dagbesteding waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. De wensen van de deelnemers zijn bij ons het uitgangspunt bij de invulling van de dag. Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden voor dagbesteding. Wij richten ons met name op groenteteelt, teelt van zacht fruit en veehouderij.
Op de zorgboerderij werken wij vanuit christelijke normen en waarden. Dit betekent dat wij iedere deelnemer zien als een door God geschapen mens met bijzondere talenten. Wij stellen onze dagbesteding open voor iedereen, ongeacht religieuze overtuiging. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat zij de christelijke identiteit respecteren.

De begeleiders van zorgboerderij Nieuw Toutenburg zijn Wim en Wouter van Oostrum.

Voor wie is de dagbesteding?
Op de zorgboerderij zijn de volgende deelnemers welkom:
• Ouderen die van het buitenleven willen genieten
• Volwassenen (vanaf 18 jaar) met een verstandelijke beperking
• Volwassenen (vanaf 18 jaar) met een psychische hulpvraag

Kwaliteit van de zorg
Natuurlijk is het belangrijk dat de zorg op de boerderij goed georganiseerd is. Bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg ben je verzekerd van kwalitatief goede zorg. De zorgboerderij is namelijk gecertificeerd en heeft het keurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’. De kwaliteit van de zorg wordt hierdoor geborgd. Meer informatie over het keurmerk is te vinden op www.landbouwzorg.nl. Daarnaast heeft de zorgboerderij het keurmerk ‘Zoönose verantwoord bedrijf’. De kans dat je ziek wordt op de boerderij door ziekteverwekkers die dieren bij zich kunnen dragen is hierdoor tot een minimum beperkt.